Tips voor een leuke papadag


Een dag alleen voor jou en je kind. Ontzettend leuk maar ook spannend. Je staat er even alleen voor op deze papadag want de moeder van je kind heeft andere plannen gemaakt. Deze quality time samen is natuurlijk hartstikke goed voor het creëren van een band met je kind. Wij hebben de leukste tips voor een leuke papadag op een rijtje gezet. Veel plezier voor jou en je kleine!

Ga de natuur in

Samen de natuur in is leuk en leerzaam. Je hoeft geen gekke dingen in te plannen om samen van de natuur te genieten. Een wandeling door het bos of over het strand zal voor veel kinderen al genoeg zijn. Even lekker de wind in de haren en met papa ontdekken wat er allemaal te vinden is in de natuur. Overigens is het ook leuk om een kinderboerderij op te zoeken. Dieren aaien, knuffelen of misschien wel eten geven. Je hebt gegarandeerd een leuke uitje als je de natuur opzoekt met je kind.

Bezoek een speeltuin

In elke stad of dorp zijn er wel speeltuinen. Misschien zelfs wel bij jou om de hoek. Zo hoef je niet lang op pad te zijn om iets leuks met je kind te ondernemen. In een speeltuin kun je je kind zijn eigen gang laten gaan of je doet juist leuk mee! Laat zien dat jij het ook naar je zin hebt want samen beleef je meer plezier dan in je eentje. 

Thuis is er ook genoeg te doen

Ook op regenachtige dagen hoeft de papadag niet in de soep te lopen. Trek de spelletjeskast open en laat je kind kiezen waar hij/zij zin in heeft. Of bouw een hut met behulp van kleden en stoelen. Hoe actiever je meedoet, hoe leuker je kind het zal vinden. Mocht je toe zijn aan een activiteit met een lagere intensiteit, pak er dan een voorleesboek bij. Breng het verhaal tot leven met stemmetjes en bewegingen en maak je kind enthousiast over literatuur. 

Duik de keuken in

Er is geen enkel kind die niet van koekjes (bakken) houdt. Haal je beste bakskills naar boven en bak de mooiste koekjes. Koekjes in de vorm van leuke figuurtjes maakt het voor een kind nog leuker. Op je papadag de keuken induiken zorgt niet alleen voor een leuke activiteit, je houdt er ook nog iets lekkers aan over. Tip: Leg de koekjes op een mooi schaaltje en bewaar wat voor mama.