4 tips voor een perfecte mamadag


De hort op met je kind is natuurlijk ontzettend leuk. Op mamadag ben je dan ook helemaal alleen met je kind(eren) en onderneem je samen activiteiten die jullie leuk vinden. Echter kan zo’n hele dag samen lang duren, vooral als je kind nog een baby is. Want hoe vermaak je een 0-jarig terwijl jij ook plezier ervaart? In dit artikel geven we je graag 4 tips voor een perfecte mamadag. 

Focus je echt op je kind en jezelf

Hoewel het brein van een moeder nooit uitstaat is het bij een mamadag van belang om bepaalde dingen uit te schakelen. Zo moet je je bijvoorbeeld niet druk maken om het huishouden op het moment dat je een mamadag hebt. Met het doen van het huishouden vermaak je je kind niet maar ook jezelf niet. Dus geef jezelf ook de ruimte om dat los te laten en te genieten van deze dag met je kind. 

Spreek af met andere moeders en kinderen

Ook op een mamadag is er niks mis met een speeldate. Door af te spreken met andere moeders en kinderen weet je zeker dat je kind een leuke dag heeft. Je kind vermaakt zich namelijk met de andere kinderen, terwijl jij heerlijk bijkletst met de andere moeders. Deze speeldates zijn onmogelijk om in te lassen met vriendinnen die geen kinderen hebben dus zoek ‘lotgenoten’ op en geniet van je mamadag!

Plan een activiteit

Hoewel spontane plannen ook altijd erg leuk uitpakken, zorgt een geplande activiteit voor een beetje houvast. De activiteit hoeft dan ook niet duur, lang of uitgebreid te zijn, soms is een simpele wandeling al genoeg. Neem je kind lekker de bossen in of struin samen het strand af. Natuur ontspant en dat kan jij al mama vast en zeker goed gebruiken. Na de wandeling ergens een ijsje halen zorgt bij je kind en jou voor nieuwe herinneringen en zo blijf je werken aan een goede band. 

Geniet

Deze mamadag is ook jouw vrije dag dus geniet er lekker van! Samen met je kind overleg je wat jullie gaan doen en houd je rekening met elkaars voorkeuren. Wilt je kind heel fanatiek een klimbos in? Dan sluit je de dag rustig af met een kopje koffie in jouw favoriete café. Of ga nog even snel de winkel in om nieuwe kleding voor jezelf te kopen. Zo zoek je een middenweg en hebben jullie beide plezier van de mamadag. 

Door: Jong Assertief