De handigste bespaartips op een rijtje


Sparen hoeft niet altijd te gebeuren omdat je krap bij kas zit. Het is ook goed om eens een duidelijk inzicht te krijgen in wat je nou precies uitgeeft. Wat er binnenkomt is namelijk vaak in één opslag te zien. Maar komen je inkomsten en uitgaven wel met elkaar overeen? Je wilt namelijk het liefst ook maandelijks nog een bedrag op je spaarrekening zetten. Met deze handige bespaartips weet jij hoe je het slimst kunt besparen. Wie weet spek jij je spaarrekening de volgende maand veel meer dan normaal. Lekker toch?!

Boodschap bespaartips

Veel dagelijkse kosten zitten in het doen van boodschappen. Vaak doen mensen meerdere keren per week boodschappen waardoor ze steeds kleine bedragen kwijt zijn. Het lijkt dus niet alsof er veel geld gaat naar boodschappen, maar opgeteld komt dit toch altijd op meer uit dan je denkt. De bespaartips die horen bij het doen van boodschappen zijn: 

  • Koop dure uitgaven in de aanbieding. Producten zoals luiers, wasmiddel en verzorgingsproducten kosten over het algemeen veel geld. Een 1+1 aanbieding bespaart jou dus geld en zorgt direct voor een voorraadje. 
  • Maak een boodschappenlijstje en houd je hier ook aan. Dit voorkomt impulsaankopen die je eigenlijk niet nodig hebt en tevens vaak veel geld kosten. 
  • Wees niet bang om eens verder dan de A-merken te kijken. Bekijk het volledige schap en pak niet standaard de dure producten die op ooghoogte staan. 
  • Koop een kook op maat. Eten weggooien is namelijk zonde en kan eenvoudig voorkomen worden. Mocht je een keer een kliekje over hebben, eet dit dan de volgende dag als lunch. 

Tweedehands spullen

Tweedehands spullen zijn vaak nog helemaal prima als je ze wat extra aandacht geeft. Zelf de handen uit de mouwen met een verfkwast of een schoonmaakbeurt en je hebt weer een product die als nieuw lijkt. Spullen zoals een commode, een kinderfiets of een kinderzitje zijn producten die van korte duur meegaan. Je kind groeit eruit en jij hebt niks meer aan dat product. Struin dan eens een (online) tweedehands winkel af om te kijken of je geld kan besparen door niet standaard voor nieuwe aankopen te gaan. Een vintage look aan gebruikte spullen is vaak nog leuk ook!

Wees de baas over je portemonnee

Jij bent de enige die de schuld moet krijgen wanneer er te veel geld is uitgegeven. Jij bent namelijk de baas van je portemonnee en moet hier zelf dan ook waakzaam op zijn. Stel bijvoorbeeld een budget voor jezelf op waar je de hele maand van rond gaat komen. Zo denk je nog eens drie keer na voordat je een grote uitgaven doet. Wat ook helpt is aan het begin van de maand een vast bedrag op de spaarrekening zetten. Wat er dan overblijft op je betaalrekening is automatisch je budget. Geld uitgeven van je spaarrekening is namelijk moeilijker dan geld uitgeven van je betaalrekening. Met slimme trucjes bespaar je dus eenvoudig en snel geld.