3 tips voor een goedkope kinderkamer


Je kinderen zijn je natuurlijke alles waard. Maar met een kleine op komst zit je toch met een budget terwijl er genoeg aangeschaft moet worden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen terwijl je wel een leuke kinderkamer creëert.

Multifunctioneel

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je heus niet alles nieuw hoeft te kopen. Sommige dingen zul je maar kort nodig hebben, dus het tweedehands aanbod is vaak ook maar weinig gebruikt. Daar valt al een goede besparing te halen. Door meubels multifunctioneel in te zetten doe je een meer duurzame investering. 

Kijk bijvoorbeeld voor een tweedehands bureau in plaats van een commode. De sfeer creëer je uiteindelijk met de aankleding en de accessoires. Als de kleine eenmaal uit de luiers is kun je het bureau bijvoorbeeld weer als thuiskantoor gebruiken. Ook heb je op die manier sowieso een praktische werkruimte als de baby bijvoorbeeld uit logeren of bij de opvang is. 

Zelf doen

Zelf doen is altijd goedkoper dan uitbesteden. Daarnaast is de kinderkamer een leuk project om je inspiratie de ruimte te geven. Een muurschildering bijvoorbeeld kan veel voor de aankleding en sfeer doen en kost enkel wat verf. Er is op internet genoeg inspiratie en tools te vinden om iets mooi te maken, ook als je wat minder creatief aangelegd bent. Ook het in elkaar zetten van de meubels is vaak een fluitje van een cent en bespaart je onnodige montagekosten.

Wat je ook mooi zelf kunt doen is de aanbiedingen in de gaten houden. Als je de aankopen ver vooruit plant heb je de tijd om de beste deal af te wachten. Op die manier hoef je niet altijd voor de hoogste of actuele prijs te kopen maar spring jij precies op het juiste moment in op de beste deals.

Meegroeibed

Een meegroeibed is een goed voorbeeld van een investering voor de kinderkamer waar je lang plezier van hebt. Door slimme keuzes te maken en wat meer geld uit te geven aan items waar je jaren plezier van hebt, wordt de kinderkamer een duurzame investering en hoef je niet elke twee jaar de hele boel te vervangen. Vooral de vervanging in verschillende fases van de kinderen kost vaak onnodig veel geld. Denk vooruit want de kinderen worden snel ouder. Heb je na je eerste kindje nog de wens voor gezinsuitbreiding dan kun je ook hier in de aanschaf op in spelen.