Meer ruimte in huis met een kleine op komst


Als jullie in verwachting zijn van een kindje gaat er een hoop veranderen thuis. Met name bij de eerste is dit het geval. Je tijd anders besteden, gebroken nachten en er zijn veel spulletjes nodig. Dat vraagt om een goed plan. We nemen je mee aan de hand van 3 tips.

Thuis werken?

Thuis werken is een goede optie om veilig in de buurt te zijn van de kleine. Een stukje flexibiliteit vanuit je werkgever zorgt dat je kunt opletten, opvoeden en werk door kunt laten gaan op dezelfde dag. Maar heb je nog wel de ruimte om thuis te werken? Misschien moet jij je mooie thuiskantoor wel inleveren voor de babykamer. En dagelijks aan de eettafel werken is ook niet ideaal. Heb je wel eens nagedacht over een bedrijfsverzamelgebouw? Lekker centraal in Nederland, zoals Amersfoort of Alphen aan den Rijn.

Als je online kijkt voor kantoorruimte Alphen aan den Rijn, zie je dat er genoeg mogelijkheden zijn en het niet duur is. Een mooie plek om je werk en jezelf wat rust te gunnen in een druk leven.

Woonkamer leefbaar houden

Een box voor de kleine en een kinderwagen nemen veel ruimte in. Het is de moeite waard om te kijken naar opvouwbare modellen. Als het dan even niet gebruikt wordt kun je een hoop extra ruimte creëren met het opvouwen van zulke items. Zeker ‘s avonds, als er bezoek komt levert die ruimte veel praktisch nut op. Ook een kinderwagen is handig, maar staat flink in de weg als hij niet gebruik wordt. Dat moet toch handiger kunnen? Een goed moment om kritisch te kijken naar andere meubels en items in de woonkamer. Is dat kastje echt nodig en kunnen die bakken met kranten nu niet weg? Wees kritisch zodat je het maximale uit je ruimte haalt.

De zolder opruimen

Iedereen heeft thuis zo’n kamer die vol staat met bakken, dozen en kasten vol spullen waar je nooit naar om kijkt. Sommige dingen hebben emotionele waarde en herinneringen, zoals foto’s, een oud schoolrapport of een gewonnen medaille. Maar er zijn ook genoeg emotieloze items die je al tijden niet gebruikt hebt. Een goed moment om op te ruimen dus.

Wees kritisch en bedenk of je bepaalde producten meer dan een jaar niet gebruikt hebt. Als alle seizoenen langs geweest zijn en het item is niet nodig geweest, dan zal het waarschijnlijk overbodig zijn. Oké, je schaatsen kun je best bewaren want het is niet elk jaar schaatsweer. Maar er is genoeg wat wél weg kan. Op die manier is de kleine op komst een mooie stok achter de deur om even schoon schip te maken.