3 tips tegen wintertenen


Oei, de winter staat voor de deur en je weet het nu al. Dat wordt weer dagenlang met koude voeten zitten. Super vervelend natuurlijk. Dit komt trouwens met name door een minder goede doorbloeding en kan zelfs genetisch bepaald zijn. In de kou worden de bloedvaatjes simpel gezegd nauwer en dat zorgt voor een verminderde doorbloeding. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes om deze klachten te helpen voorkomen.

Lekkere sloffen

Zullen we afspreken dat je ‘s winters vanaf nu ook pantoffels op kantoor mag dragen zolang je niet in het zicht van klanten bent? Dat zou toch heerlijk zijn, he!? Als alternatief kun je natuurlijk ook een paar Uggs kopenHeerlijk warm voor binnen en buiten. Schoenen die beter de kou buiten houden en winddicht zijn voorkomen natuurlijk onnodig koude voeten. Kies daarom ‘s winters sowieso voor leer in plaats van kunstleer of mesh. Leer ademt goed maar houdt de kou buiten de deur.

Activiteit

Ook een activiteit, zoals wandelen of fietsen stimuleert je doorbloeding. Doe een activiteit alsof je een warming up doet voor een training. Het doel van een warming up is om je hartslag te verhogen en je spieren te activeren. Als je opgewarmd bent staan de kleinste bloedvaatjes in je spieren ook open voor een optimaal zuurstoftransport. Deze optimale doorbloeding is precies wat je wilt om van koude tenen af te komen. 

Een activiteit hoeft dus zeker niet lang te zijn of intensief te zijn. Het gaat om het activeren van spieren en de bloedsomloop.

Laagjes kleding

Sowieso is je met laagjes kleden altijd het beste tegen de kou. Dit geldt ook voor je voeten. Dikke wintersokken maar ook een dubbel paar dunne sokken is een oplossing. Neem daarnaast altijd een setje reserve sokken met in je tas of leg ze op je werkt. Als een een keer nat regent onderweg heb je een extra paar wat je een hoop kou en nattigheid kan besparen. 

Dus samengevat zorg je voor voldoende warmte. Laat je niet onnodig natregenen en trek direct wat droogs aan. Zorg daarnaast voor voldoende beweging, zeker bij een passieve baan. Vooral die warming up activiteiten: het maakt niet uit hoe er uit ziet, het gaat erom dat jij geen belemmering ervaart met wintertenen. 

Veel succes en laat in de reacties even weten wat jou het beste geholpen heeft. Op die manier worden de beste tips met elkaar gedeeld en komt iedereen deze winter van zijn koude tenen af.