Waarom zou je naar een orthodontist gaan?


Iedereen begrijpt hoe belangrijk het is om regelmatig naar de tandarts te gaan, maar het is ook een goed idee om naar een orthodontist te gaan. Orthodontisten zijn tandartsen die gespecialiseerd zijn in het uitlijnen van tanden en kaken. Ze kunnen de grootte, vorm en positie van je tanden aanpakken met beugels, houders, Invisalign en andere procedures. Dit kan het uiterlijk van je glimlach verbeteren, maar een orthodontist behandeling biedt meer voordelen dan dat. Er is altijd wel een orthodontist bij jou in de buurt als je je gebit wilt laten controleren of als er iets met je gebit is. In Nijmegen vind je professionals die gespecialiseerd zijn in Orthodontie Nijmegen bij wie je terecht kunt voor je gebit.

Betere mondgezondheid met orthodontisten

Je tanden lopen een aanzienlijk hoger risico op schade als ze niet goed zijn uitgelijnd. Ze kunnen worden gebarsten, afgebroken of gebroken door zelfs maar een kleine kracht of beschadiging. Je tanden kunnen correct worden uitgelijnd met een orthodontist behandeling, waardoor ze sterker en beter bestand zijn tegen schade. Het reinigen van verkeerd uitgelijnde tanden kan een uitdaging zijn. Er zijn nog meer moeilijk bereikbare gebieden die tandzijde mogelijk niet kan reinigen. Voedseldeeltjes kunnen vast komen te zitten tussen scheve tanden, waardoor tandplak ontstaat en mogelijk tandbeschadiging. Tanden die goed zijn uitgelijnd, zijn aanzienlijk eenvoudiger schoon en gezond te houden. Je schaamt je misschien om te grijnzen of te lachen als je tanden scheef of ongelijk zijn. Een orthodontist behandeling kan ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt door je een gezonde, rechte glimlach te geven.

Hoe orthodontisten helpen bij kaakproblemen en verrekkingen

Orthodontische problemen kunnen soms van invloed zijn op de manier waarop je kauwt en praat. Omdat je je kaakbewegingen moet veranderen om te voorkomen dat je jezelf bijt, kun je extra belasting of druk uitoefenen op je kaak. De spieren en gewrichten in je kaak worden in posities gedwongen waarvoor ze niet zijn ontworpen. Je kaak zal kunnen ontspannen zodra je tanden zijn uitgelijnd door een orthodontist. Heb je kaakproblemen en wil je deze vakkundig laten behandelen, dan zijn er tal van professionals die gespecialiseerd zijn in orthodontie die je daarbij kunnen helpen.