Er gaat niets boven Groningen – 4 must do’s met kinderen

groningen uitstapjes voor kinderen

Groningen is best een stukje reizen vanaf de randstad. Gevoelsmatig ligt er heel lang niets en dan ineens doemt de skyline van Groningen aan de horizon op. Groningen heeft genoeg te vertellen. Een verrassend leuke stad die de reis zeker waard is. Maar als je niet uit de buurt komt wil je weten waar je moet zijn zodat je het maximale uit jouw dagje Groningen haalt.

Ontdek Groningen op de kaart

Het is leuk om eerst even op de kaart te kijken. Er zijn genoeg interactieve kaarten waar bezienswaardigheden uitgelicht staan. Wat voor soort dingen wil jij zien? Ga je voor cultuur, gebouwen, musea of juist lekker shoppen en een gezellig terras. Naast de kaart is er ook nog een speelkleed Groningen. Het ultieme souvenir om alle bezienswaardigheden nog eens rustig te bekijken. En spelenderwijs vlieg je zo van het station naar het stadion. Zo’n speelkleed is een ideaal souvenir om kinderen kennis te laten maken met cultuur van bijvoorbeeld Groningen.

Rondvaart door Groningen

Een rondvaart is ideaal voor alle leeftijden/. Handig als je eigen conditie wat minder is of als de kleine nog niet zo ver kan lopen. Er is genoeg te zien en in een uurtje ontdek je het centrum van alle kanten. Een tripje over het water is altijd leuk en kan dankzij de overdekte boten zowel met mooi weer als met regenachtig weer gewoon door gaan.

Spelen in Groningen

Wat is een dagje Groningen zonder speeltuin. Bijvoorbeeld speeltuin de paddenpoel. Lekker kliederen met water of van de glijbaan. Maar ook de diverse stadsparken zijn heerlijk terrein voor de kids. Het Noorderplantsoen vlakbij het centrum kent verschillende heuvels en leuke paadjes. Op mooie dagen is er vaak ook wel een ijskraam te vinden. Wat dat betreft is een kinderhand gauw gevuld. Mooi weer, een ijsje en een leuk grasveld en de kinderen zijn al dol enthousiast. Maar voor de ouders is het ook een aangename kennismaking met de gezelligheid van de stad.

Strand meeroevers

Is jouw dagje Groningen nu onverwachts een zomerse dag. Neem dan last minute je badkleding mee en combineer de stad met een paar uurtjes aan strand Meeroevers. Heerlijk toeven aan het water en spelen in het zand. Ook deze gelegenheid is leuk voor alle leeftijden. Geniet met een drankje in de zon terwijl de kids de tijd van hun leven hebben.

Veel plezier in Groningen!