Een lange autorit met de baby? Gebruik deze tips!


Een autovakantie met een baby kan natuurlijk best spannend zijn. Vooral wanneer dit de eerste keer is dat je met een baby op vakantie gaat met de auto. Moet je baby zijn normale slaapritme aanhouden of laat je hem gewoon slapen tijdens de reis? En wat moet je allemaal meenemen? Dit zijn allemaal vragen waar je normaal gesproken niet mee te maken hebt. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips, waarmee jouw autovakantie met een baby een groot succes wordt! Lees snel verder. 

Vermaak de baby onderweg 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat je baby tijdens de reis vermaakt wordt. Een reis met een huilende baby duurt namelijk een stuk langer dan je eigenlijk gepland had. Neem daarom genoeg spelletjes en speelgoed mee. Houd hierbij wel rekening met het feit dat het ook niet teveel moet worden. Zo wordt het voor de baby alleen maar lastiger. Daarnaast kan je ook een autoradio kopen, met CarPlay of Android Auto functie. Zo kun je heel eenvoudig de favoriete filmpjes van je baby afspelen in de auto. Op deze manier houd je je baby wel een lange tijd zoet. 

Neem genoeg pauzes

Het is belangrijk om niet langer dan twee uur aan een stuk door te rijden. Dit is natuurlijk ook voor de bestuurder fijn om even de benen te strekken en even wat te eten/drinken, maar dit doe je vooral voor je baby. Het is namelijk niet gezond om de baby langer dan twee uur in het autostoeltje te laten. Deze pauzes zijn ook het juiste moment om even de luier te verschonen, je kindje te laten omkleden of juist even comfortabel te laten liggen en spelen op de achterbank, Houd wel rekening met het feit dat je de baby nooit, maar dan ook echt nooit, alleen in de auto laat tijdens het pauzeren! 

Trek comfortabele kleding aan 

Zachte kleding zoals een joggingbroek en een luchtige trui zijn ontzettend fijn tijdens een lange autoreis. Hierdoor voelt je baby zich langer comfortabel op de achterbank. Neem hiernaast ook een extra set kleding voor je baby en voor jezelf mee. Heel belangrijk: stop deze in een tas die binnen handbereik is. Zo hoef je namelijk niet onderweg nog tussen alle andere tassen te zoeken naar een schoon t-shirt. 

Pak je koffers slim in 

Voordat je de auto inpakt is het belangrijk om een verdeling te maken van je bagage. De tassen die je tijdens je autovakantie nodig hebt zet je voor- of achterin. De bagage die je pas bij aankomst hoeft uit te pakken laat je gewoon lekker achter in de kofferbak. Zo heb je tijdens de autorit alles bij de hand en kom je er niet na vertrek achter dat je bijvoorbeeld de koeltas nog in de kofferbak hebt gelaten.